آموزش کامل تعمیرات پاور کامپیوتر ها (power)

آموزش کامل تعمیرات پاور کامپیوتر ها (power)

آموزش کامل تعمیرات پاور کامپیوتر ها (power)

تعمیر پاور کامپیوتر:

پاور به دو بخش کلی تقسیم میشود، بخش سرد و بخش گرم، بخش گرم بخشی است که با برق ورودی 220 ولتی سروکار دارد اما بخش سرد مربوط به خروجی پاوراست که به ولتاژ های 12، 5، 3.3 و..سروکار دارد.

تست پاور پیش از تعمیر پاور کامپیوتر:

تست و بررسی پاور پیش از اقدام به تعویض و یا تعمیر پاور کامپیوتر امری ضروری است. زیرا اطمینان از خرابی پاور و نیاز به تعمیر و یا تعویض پاور سبب می گردد تا عملیات نابجایی بر روی دستگاه پیاده نشود. عدم عیب یابی صحیح و انجام اقدامات نادرست نه تنها بهبودی در عملکرد دستگاه ایجاد نخواهد کرد. بلکه ممکن است سبب خرابی های دوچندان در کامپیوتر گردد. در صورت بررسی پاور کامپیوتر نشانه های زیر می تواند حاکی از خرابی و نیاز به تعویض و یا تعمیر کامپیوتر باشد: هنگ کردن کامپیوتر، کند بودن سیستم آزار و… .

گام هایی برای تست پیش از تعمیر پاور کامپیوتر:

هنگامی که دو شاخه پاور را به پریز مدار لامپ سری وصل می کنید لامپ روشن نمی شود. در چنین حالتی اشکالات پیش آمده ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

جک ورودی کلید

فیوز

خازن های بزرگ:

ممکن است پس از اتصال پاور به مدار لامپ سری، لامپ مدار سری روشن شود و در طولانی مدت خاموش نشود. در چنین وضعیتی اشکالات پیش آمده ممکن است ناشی از:

RCL اولیه و ثانویه
پل دیود
ترانزیستورهای هت سینک اول
این نکته را در نظر داشته باشید که اتصالی در هر قطعه در قسمت اول می تواند سبب روشنی طولانی مدت و عدم خاموشی این چراغ شود.

در شرایطی که پاور در تست لامپ سری، سالم باشد ولی سیم سبز و بنفش ولتاژ نداشته باشند احتمالاً موارد زیر باعث بروز این اشکال گشته اند:

IC قبل از ترانس

خود ترانس منطقه انشعاب

دیود منطقه انشعاب مقاومت و خازن

در شرایط که پاور در تست لامپ سری، کاملاً سالم باشد و سوئیچ هم شود، اما سیم های خروجی از پاور – بجز بنفش و سبز- ولتاژ نداشته باشند. اشکالات پیش آمده احتمالاً حاصل شرایط زیر است:

دیود های دوطرفه مربوط به همان رنگ

rcl مربوط به همان رنگ

خازن های مربوط  به همان رنگ

اگر پاور در تست مدار سری، سالم باشد و سوئیچ آن نیز انجام شود و بعد از یک لحظه روشن بودن ناگهان خاموش شود احتمال خرابی های زیر وجود دارد:

خرابی دیود های دو طرفه (به اشتباه این دیود ها دیود شاتکی نامیده می شود)

اتصال کوتاه شدن در سلف ها بعد از هیت سینک دوم و یا هر قطعه دیگری که شات شده باشد.

در وضعیت که تست های انجام شده، خبر از صحت پاور دهند ولی بعد از سوئیچ، فن ها قطع و وصل می شوند (پاور خاموش و روشن می شود) احتمال خرابی زیر وجود دارد:

اتصالی در دیود های دو طرفه روی هیت سینک دوم

اتصالی قطعات بعد از هیت سینک دوم

اگر پاور کاملاً سالم است لیکن با تستر پاور، پاورگود ندهد علت خرابی می تواند یکی از موارد زیر باشد:

خرابی خازن های خروجی

خرابی خازن های بزرگ اول

آموزش کامل تعمیرات پاور کامپیوتر ها (power)

برخی دیگر از نشانه های خرابی پاور و نیاز به تعمیر پاور کامپیوتر عبارتند از:

  • خراب شدن کیبورد و عدم شناسایی آن توسط کامپیوتر
  • تغییر ظاهری اجزای داخلی پاور
  • ریست شدن ناگهانی کامپیوتر
  • عدم شناسایی دستگاه های وصل شده با کابل USB به سیستم نظیر موس و کیبورد
  • روشن نشدن کامپیوتر و یا خاموش شدن سریع پس از بالا آمدن سیستم
  • تغییر صدای فن های سی پی یو و کارت گرافیک
  • بالا رفتن دمای سی پی یو و کند شدن سیستم
  • کند شدن عملکرد کیبورد کامپیوتر در هنگام تایپ

تعمیر پاور کامپیوتر:

آموزش عیب یابی و تست پاور:

اگر یک پاور کامپیوتر و یا پاور سرور خوب کار برق رسانی را انجام ندهد فشار به مین برد و قطعات دیگر ایجاد کرده که باعث سوختی مادربرد، هارد، درایو و یا کارت گرافیک میشود.

روش های تعمیر و عیب یابی پاور (power):

مشکلاتی که نوسان ایجاد میکند و دلیل آن معمولأ از خازن بزرگ شبکه ای است عبارتند از:

  • دستگاه سریعا روشن نمیشود و به مدت ده دقیقه نیاز به بارگیری دارد
  • دستگاه درحین کار کردن خاموش میشود
  • تصویر نداریم

صدای سوت یا بوق در داخل power شنیده میشود:

از تورم و یا نشتی خازنهای هر سه منطقه میتواند باشد که یک ماده ی زرد رنگ از آن بیرون می آید.
به محض اینکه دستگاه را به برق میزنیم روشن میشود.
IC logic باید تعویض شود. گاهی اوقات دلیل آن دیودهای زنر منطقه ی سه است.
درصورتی که پاور خروجی نداشته باشد و روشن نشود (مشکل از فیوز نباشد)
در منطقه ی اول درصورتی که واریستور وجود دارد واریستور تعویض شود.

– زمانی که پاور را باز می کنید بهتراست  یک نگاه کلی و اجمالی به برد ان بیندازید و به خازن های ورودی و خروجی دقت کنید، اگر سر خازن باد کرده باشد ( خازن نترکیده باشد) ، سطح خازن های الکترولیتی باید کاملا مسطح باشد در غیر اینصورت سوخته و باید با مدل مشابه تعویض شود ، البته توجه کنید که این یکی از موارد سوختگی خازن است، ممکن است خازن از زیر باد کرده باشد، ممکن است مایع الکترولیت خازن نشت کرده باشد پس همه موارد را خود چک کنید( البته در بعضی موارد پیش میاید که خازن بدون هیچ تغییر ظاهری میسوزد)
اگه پاوری روشن می شود اما وقتی به مادربرد وصل می شود یا زیر بار زیاد خاموش میشود یا تصویران میرود به احتمال زیاد مربوط به خازن هایی هستند که در بخش انتهایی مدار هستند( کنار سیم های خروجی) اگر هم ظاهرشان سالم بود بازهم عوضشان کنید زیر به احتمال زیاد ظرفیتشان کم شده، با این کار به احتمال زیاد این مشکل برطرف میشود.

به غیر از خازن به سایر قطعه ها هم توجه کنید، ببینید جایی سیاهی و سوختگی وجود نداشته باشد.

خوب اگه مشکل ظاهری وجود نداشت، باید شروع به عیب یابی دقیق کنیم. برای اینکار باید پاور استارت بخورد، برای این کار سیم های سبز و مشکی را با یه تیکه سیم به هم وصل کنید.پاور تا زمانیکه دو سیم سبر و مشکی بهم وصل هستن باید روشن باشد:

اگه پاور روشن نشود و یا اینکه یک لحظه استارت می خورد ( یک لحظه فن پاور می چرخرد و دوباره می ایستد به احتمال 90 درصد یه اتصالی در مدار وجود دارد یعنی ممکن است یه قطعه باعث این مشکل شده باشد، خوب اگه اصلا پاور استارت نمی خورد اول به فیوز دقت کنید ( کنار سیم ورودی 220 ولت هست )، برای تست ان مولتی متر را روی رنج تست دیود یا همان بازر قراردهید بعد دو سر پراب را روی دو سر دیود قراردهید باید صدای بوق رو بشونید در غیر اینصورت فیوز سوخته و باید با یک فیوز دیگه تعویض شود و یا اینکه از یک رشته باریک سیم بجای فیوز استفاده کنید اما توجه کنید، توجه کنید بعد از اینکه فیوز رو تعویض کردید به هیچ عنوان سعی نکنید پاور رو تست کنید که به احتمال زیاد با یه انفجار روبرو میشوید پس متن زیر رو هم بخونید.

آموزش کامل تعمیرات پاور کامپیوتر ها (power)

حالا اگه فیوز نسوخته بود یا اینکه سوخته بود و شما عوضش کردید.

باید بوسیله هویه یکی از پایه های تمام دیود ها را از برد جدا کنید فرقی ندارد کدام پایه هرجور که راحتر بودید،حالا مولتی متر را روی رنج تست دیود ( یازر ) قراردهید بعد پراب مشکی را روی پایه منفی دیود ( با یک خط طوسی رنگ مشخص شده ) قرار دهید بعد پراب قرمز را روی پایه مثبت، حالا باید یک عدد را روی صفحه ببینید ( معمولا بین 400 تا 600 ) بعد باید جای پراب ها را عوض کنید یعنی قرمز روی پایه منفی باشد حالا نباید هیچ عدید ببینین اگه هیچ عدی نشان داده نشد پس دیود سالم است اما اگه نشان داد پس ن دیود سوخته و باید عوض شود.

– وقتی یک پاور خراب است، بهتراست که محدوده عیب یابی را محدود کنیم تا کارمان ساده تر و آسان ترشود، یک راه ساده برای این کار، ولتاژگیری سیم بنفش است، به این شکل که شما پاور روا به برق وصل می کنید، همین دیگر لازم به روشن کردن پاور نیست، فقط برق وارد مدار شود حالا باید وقتی پراب قرمز را به سیم بنفش و پراب مشکی را به یکی از سیم های مشکی پاور وصل کنید باید ولتاژ 5 ولت را داشته باشید، اگر این ولتاژ وجود داشته پس به احتمال زیاد مشکل از بخش دوم یا ولتاژ پایین پاور است اما اگه ولتاژی وجود نداشته باشد مشکل از بخش اول یا همان ولتاژ بالای مداراست.
ما فرض می کنیم مشکل از بخش دوم یاهمان ولتاژ پایین باشد در این صورت خوب به خازن ها را به دقت چک کنید بخش دومی که حتما باید چک کنید دیود های این بخش هستند که به هیت سینک وصل شدن .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 4.4]

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*

    Call Now Button
    تمـاس با مــا

    09128894215