آموزش کامل تعمیرات کارت گرافیک به صورت حرفه ای

آموزش کامل تعمیرات کارت گرافیک به صورت حرفه ای

آشنایی با کارت گرافیک :

در اغلب كامپیوتر ها ، كارت گرافیك اطلاعات دیجیتال را برای نمایش توسط نمایشگر، به اطلاعات آنالوگ تبدیل می كنند. به بیان ساده کارت گرافیک قطعه ای است که اطلاعات تصویر دیجیتال را به آنالوگ برای LCD تبدیل می کند.

یك كارت گرافیك پیشرفته، یك برد مدار چاپی به همراه حافظه و یك پردازنده اختصاصی است. پردازنده با هدف انجام محاسبات مورد نیاز گرافیكی، طراحی شده است..

 

نشانه‌ های خرابی کارت گرافیک کامپیوتر:

  • با وجود روشن بودن کامپیوتر تصویری بر روی مانیتور خود نمی بینید در این صورت احتمالاً اشکال دستگاه مربوط به کارت گرافیک آن است و باید سرویس های مربوط به تعمیر کارت های گرافیک کامپیوتر بر روی دستگاه اِعمال شودد.
  • وجود خطوط راه راه عمودی از بالا به پایین نشان از احتمال آسیب دیدگی است.
  • در صورتی که پس از بالا آمدن صفحه حاوی آرم ویندوز، صفحه مانیتور شما خاموش می شود به احتمال زیاد یکی از قطعات الکترونیکی مرتبط با کارت گرافیک کامپیوتر شما آسیب دیده است.
  • در صورتی که با اجرای کارهای سنگین توسط کامپیوتر (مثل اجرای برنامه ها و یا بازی هایی با گرافیک بالا) تصویر ارائه شده توسط کامپیوتر کند و بی کیفیت شود احتمالا مشکلی در سیستم خنک کننده کارت گرافیک کامپیوتر به وجود آمده است.
  • موارد بالا همگی می تواند نشانه ای برای خرابی کارت گرافیک باشد ، در خیلی موارد نیز مشکل از کارت گرافیک نیست و اشکال ایجاد شده می تواند از منبع تغذیه و یا مادربرد کامپیوتر باشد که اجازه انتقال تصویر را نمی دهد.

آموزش کامل تعمیرات کارت گرافیک به صورت حرفه ای

 

تعویض و تعمیرات کارت گرافیک کامپیوتر

کارشناسان مرکز تعمیرات کارت گرافیک کامپیوتر قادر به ارتقاء چیپ گرافیک بوده و این کار را  به صورت حرفه‌ای بدون آسیب رساندن به چیپ گرافیک و مادربورد انجام می دهند. باید توجه داشت در حالتی که چیپ گرافیک روی مادربورد لحیم شده باشد تعویض یا ارتقاء گرافیک خیلی سخت می شود و نیاز به مهارت و تخصص ویژه‌ای دارد. برای این کار، کادر فنی مرکز تعمیرات کارت گرافیک کامپیوتر، دستگاه را باز کرده، کارت گرافیک قدیمی یا معیوب را خارج کرده و یک عدد جدید را جایگزین خواهند کرد. برای تعویض یا ارتقاء گرافیک لپ تاپ یا تعویض چیپ‌های لحیم شده روی بورد الکترونیکی دستگاهی به نام “BGA Machine”  تولید شده است. برخی ترجیح می دهند از روش هیتینگ یا گرما دادن به مدار و قطعه با سشوار مخصوص گرمایی استفاده کنند که روشی خطرناک است و در آن امکان خرابی بالاست.

آموزش کامل تعمیرات کارت گرافیک به صورت حرفه ای

خط انداختن کارت گرافیک :

یکی از مشکلاتی که پیش می آید خط انداختن کارت گرافیک زمان کار کردن است. این مشکل در 99 درصد موارد از لحیم سردی چیپ است. برای رفع این مشکل هیت سینک و فن را از روی چیپ بردارید حالا مقدار کمی خمیر فلکس (به اندازه نوک یک پیچ گوشتی) روی بخش بالایی چیپ دقیقا بین چیپ و برد کارت گرافیک قرار بدید، حالا دمای هیتر را روی 350 درجه قرار داده و فشار هوا را هم ببندید (برای اینکار حتما کلاهک هدایت کننده باد هیتر را بردارید) و تا 5 دقیقه به چیپ حرارت بدید به شکلی که خمیر فلکس از زیر چیپ رد شده و از قسمت پایین چیپ خارج بشود. بعد از حرارت دادن تا خنک شدن کامل آن صبر کنید. با این روش به احتمال خیلی قوی مشکلتان حل خواهد شد. در این روش رعایت دو نکته ضروری است:  اول اینکه تمام چیپ را بصورت یک دست حرارت دهید و دوم اینکه به هیچ عنوان بعد از حرارت دادن به چیپ آن را روشن نکنید (حداقل تا نیم ساعت). با نصب کارت گرافیک، کامپیوتر روشن نمی شود: (فن یک لحظه می چرخد و می ایستد)

 

بطور کلی هرگاه در بخشی از قطعات سخت افزاری اتصالی بوجود آید، پاور برق مادربرد را قطع خواهد کرد. بنابراین اگر با وصل کردن کارت گرافیک برروی مادربرد، کامپیوتر نمی تواند روشن شود اما با برداشتنش کامپیوتر روشن می شود یک اتصالی بوجود آمده است. برای رفع این مشکل با دقت بورد را چک کنید و در صورت وجود اتصالی و زخمی شدن بورد آن را برطرف کنید در غیر اینصورت به احتمال 99 درصد مشکل از ماسفت های گرافیک است. با سوختن هرکدام از این ماسفت ها یک اتصالی ایجاد می شود و با تعویض آن مشکلتان برطرف خواهد شد.

 

با استفاده از هویه هوای گرم (هیتر) تمام ماسفت های کارت گرافیک را خارج کنید، حالا باید تمامی ماسفت های خارج شده را به شیوه ی زیر تست کنیم:

  1.  ابتدا مولتی متر را برروی رنج تست دیود (بازر) قرار دهید
  2.  سپس پراب قرمز را برروی پایه فلزی بالای ماسفت (پایه میانی ماسفت) قرار دهید و پراب و مشکی را روی پایه سمت راست قرار دهید در این صورت نباید صدای بوق شنیده شود و عددی بین 350 الی 650 نشان داده شود(اگر صدای بوق شنیده شود آن ماسفت سوخته است) سپس پراب مشکی را برروی پایه سمت چپ قرار دهید در این صورت نباید هیچ عددی نشان داده شود (صدای بوق هم شنیده نشود) در اینصورت ماسفت سالم است با همین شیوه تمامی ماسفت ها را تست کنید و در نهایت ماسفت های معیوب را شناسایی و با یک ماسفت سالم تعویض کنید.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*

    Call Now Button
    تمـاس با مــا

    09128894215